Килимові тренди 2021

Килимові тренди 2021

Дизайн особистого простору часто доповнюється килимовими покриттями. Вони використовуються століттями і ніколи не перестають бути актуальними. Це затишний і комфортний елемент, який дозволяє позбавитися від холодної підлоги і робить атмосферу більш теплій, домашній. Зараз підлогове покриття представлено в різноманітних інтерпретаціях. В цьому році вітається оригінальність і незвичайна стилістика.

Чому килими не виходять з моди?

Щорічно килимові тренди змінюються, але це покриття не йде з ужитку. Для більшості це виріб є джерелом натхнення, затишку. Цього року простежується підвищена затребуваність до вибору ковроліну. Акцент робиться на практичності і зручності.

Стильные ковры: новые тренды при выборе ковра

У минулому році в моді виявилася ручна робота і моделі, виконані з натуральних матеріалів. Цей тренд перейшов і в 2021 рік. Багато дизайнерів, незважаючи на різноманітність килимових покриттів, продовжують використовувати текстиль при обробці, так як це комфортно, вигідно, довговічне і стильно завдяки сучасним технологіям виготовлення.

Три головних тенденції

У цьому році дизайнери акцентують на дорогих матеріалах, незвичайних орнаментах і розкоші. Довгий час все дотримувалися мінімалізму, вибирали килими в одному-двох спокійних відтінках. Тепер варто вибирати елегантні матеріали і встановлювати в приміщенні ефектне освітлення, щоб посилити сприйняття. Фахівці рекомендують один раз вкластися в бездоганне виконання, преміум-якість, ніж через півроку або рік викинути покриття через непридатність. Найкраще вибирати багаті малюнки і екстравагантні дизайни.

Тренди цього року, про які потрібно знати

Сучасна килимова індустрія вважає за краще безпеку, унікальність, функціональність. Ці килимові тренди 2021 простежуються в різному ціновому сегменті. Кожен підбере те, що підходить йому більше.

Головні тенденції:

·         екологічність;

·         ефект потертості;

·         максималізм;

·         кат-луп;

·         еко-шик.

Що стосується актуальних відтінків, то фахівці говорять, що в цьому році можна сміливо використовувати смарагдові, яскраво-сині, волошкові, пурпурні, помаранчеві відтінки. Любителі більш спокійних кольорів можуть вибирати світло-сірі або темно-сірі відтінки, омбре. З моди не виходить нейтральна інтерпретація, квітковий принт, геометрія, деталізовані зображення і малюнок килимової плитки.

  • Килимові тренди 2021
Top